recept: Zöldséggel göngyölt hús, Kifőzde
Zöldséggel göngyölt hús
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szelet karaj vagy tarja, esetleg pulykamell, csirkemell,
8 vékony szelet füstölt szalonna vagy bacon
zsír, vaj, ételízesítő, magyaros sült fűszerkeverék,
1 kis fej vöröshagyma,
1 marék apró kockára vágott sárgarépa,
1 marék apróra vágott zeller,
1 marék aprított zöldbab,
kis darabka gyömbér megreszelve,
pár csipet morzsolt majoránna



Zsíron kockára vágott hagymát pirítunk, azon félig puhára fonnyasztjuk az apróra vágott zöldségeket.
Ha kész, alaposan megborsozzuk, és elkeverjük a fűszerekkel, és félretesszük.
A húst kiklopfoljuk, megfűszerezzük, két szélére bevagdalt szalonnát helyezünk úgy, hogy kb. 1 cm szélességben a bevagdalt rész lelógjon a húsról.
Ezután megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk, megtűzzük hústűvel (hogy szét ne essen sütéskor), tetejére morzsolt vajdarabkékat teszünk és kivajazott tepsiben pirosra sütjük.
Ha a húsba nem teszünk szalonnát, a tekercseket becsomagolhatjuk hajszálvékonyra szeletelt baconszalonnával, nagyon mutatósra meg tud sülni, mellesleg finom is :-)



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: krumplipüré
 párolt rizs
 csemege uborka
 savanyú paradicsom

Forrás: Saját elképzelés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.07.25. Utoljára frissítve: 2009.01.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 16:48:22 - 1.02)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez